Menu Close

Cukraus tyrimas Žemaičių kalvarijos gimnazijoje

Cukraus suvartojimo rekomendacija pagal Europos Sąjungos paros norma yra 90 g, o pagal Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) – 50 g. Vaikams šis kiekis beveik per pusę mažesnis. Bet kiek iš tikrųjų cukraus yra mūsų kasdieniuose vartojamuose produktuose? Penktos klasės mokiniai, labai susidomėjo cukraus kiekiu įvairiuose produktuose. Todėl gruodžio 18 dieną Žemaičių Kalvarijos Motiejaus Valančiaus gimnazijoje su visuomenės sveikatos specialiste Indre, atliko cukraus tyrimą. Buvome šokiruoti pamatytu vaizdu. Jei sausainį galima sukrimsti vienu ypu, tai sunku įsivaizduoti, per kiek laiko būtų galima sukramtyti greta sudėliotą jame esantį cukrų. Cukraus kiekį produktuose apskaičiuojame pagal nurodytą energetinę vertę. Beveik ant visų produktų pakuočių būna parašyta, kiek 100 g produkto yra angliavandenių ir kiek iš jų cukraus. Pagal tai procentais apskaičiuojame visos pakuotės cukraus kiekį.

Plungės rajono savivaldybės
Visuomenės sveikatos biuro
Visuomenės sveikatos specialistė
Vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje

Indrė Činčienė

Skip to content