Menu Close

„2020 metų specialistas“ – Plungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Giedrė Bubelienė

Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija (SVSBA) kasmet kviečia į apdovanojimo renginį ,,Metų specialistas“. Šio renginio tikslas – pagerbti asmenis, nusipelniusius visuomenės sveikatai, jos plėtrai ir stiprinimui. Apdovanojimas „Metų specialistas“ skiriamas asmenims, dirbantiems SVSBA priklausančiuose Savivaldybių visuomenės sveikatos biuruose, kurie veikia 47 Lietuvos rajonuose. Kiekvienais metais vykdavo graži ir iškilminga „Metų specialistas“ apdovanojimo šventė, kurią organizuodavo Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija kartu su visuomenės sveikatos biuru. Šiemet dėl susiklosčiusios ekstremalios situacijos apdovanojimai nominuotiems visuomenės sveikatos biurų specialistams įteikti rajonų savivaldybėse.

Visuomenės sveikatos specialisto darbas neišmatuojamas rezultatais. Įgijęs šią specialybę ir pradėjęs dirbti dažnas specialistas susiduria su iššūkiu, kaip reikia dirbti, kad visuomenę pasiektų žinutė apie šio darbo neįkainojamą prasmę. Visuomenės sveikatos specialistas privalo apsiginkluoti kantrybe, nepritrūkti entuziazmo bei ryžto savo asmeniniu pavyzdžiu kasdien įkvėpti ir mokslininkų pagrįstais faktais paaiškinti žmonėms, kaip keisti savo kasdienius įpročius norint išsaugoti ir stiprinti sveikatą. Dažniausiai šis sunkus specialisto darbas nėra pakankamai suprastas ir įvertintas, nors sveikata –  didžiausias žmogaus turtas.

Plungės rajono visuomenės sveikatos biuro kolektyvas už pozityvų, kūrybišką ir atsakingą požiūrį į darbą, už iniciatyvumą, ryžtą ir profesionalumą šiai nominacijai delegavo visuomenės sveikatos specialistę Giedrę Bubelienę.

Kovo 4 dieną Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis įteikė Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos „2020 Metų specialistas“ apdovanojimą G. Bubelienei už nuoširdų atsidavimą profesinei veiklai, sąžiningą ir rūpestingą pareigų atlikimą bei visuomenės sveikatos vertybių puoselėjimą, jai ir visam kolektyvui  palinkėjo sėkmės didinant sveikatos raštingumo lygį Plungės rajono savivaldybėje.

Skip to content