Menu Close

Sveikuoliški rutuliukai švenčių stalui

Skelbėme šventinį konkursą, kurio metu kvietėme visus gaminti sveikuolišką patiekalą, iki gruodžio 28 d. atsiųsti receptą ir patiekalo nuotrauką. Sveikiname nugalėtoją Margaritą, kuri pasipuošė sveikuolišku patiekalu šv. Kūčių stalą. Labai puiki idėja Naujųjų metų deserto stalui. Kviečiame pasinaudoti receptu.

Receptas:

  1. Mėgstami džiovinti vaisiai ir/ ar uogos (datulės, abrikosai, slyvos, obuoliai, kriaušės, razinos, spanguolės it t.t.). Pastaba: datulės būtinos, nes duoda sulipimo efektą;
  2. Mėgstami riešutai ;
  3. Išlukštentos sėklos (saulėgrąžų, moliūgų).
  4. Papuošimui: aguonos, spalvotos kokoso drožlės, smulkiai tarkuotas šokoladas arba smulkinti riešutai ar sėklos (skonio ir fantazijos reikalas )

Gaminimas: džiovintus vaisius ir uogas apie 20 min. mirkykite karštame vandenyje, nukoškite, sumalkite mėsmale. Jei norite vientisos masės, malimo procesą pakartokite. Riešutus ir sėklas susmulkinkite smulkintuvu. Viską gerai išmaišykite ir rankomis formuokite norimo dydžio saldainius. Suformuotus saldainius puoškite savo pasirinktais pabarstais.

Dedamų produktų kiekis priklauso nuo Jūsų skonio. Jei labai mėgstate riešutus, galite dėti jų daugiau. Jei riešutų nemėgstate arba esate jiems alergški, galite visai jų nedėti – užteks ir sėklų. Svarbu, kad būtų datulių, kurios gerina masės sukibimą. Eksperimentuokite ir tikrai surasite idealų savo skoniui variantą.

Skip to content