Birželio mėnesį Plungės „Nykštuko“ ir Didvyčių daželiuose su vaikais aptarėme maisto švaistymą. Kai kurie tokį terminą girdėjo pirmą kartą, kiti – žinojo ką tai reiškia, bet kaip tą sustabdyti – ne. Preliminariais skaičiavimais, kiekvienas ES gyventojas kasmet išmeta apie 173 kg maisto, o kiekvienas lietuvis – apie 60 kg maisto, kuris dar galėtų būti suvartotas. Maistas kasdien prarandamas arba išmetamas viešojo maitinimo įstaigose, mažmeninės bei didmeninės prekybos vietose ir namų ūkyje.
Aptarėmė kaip maisto švaistymas gali būti mažinamas namuose ir darželyje, kad pirmiausia nereikia pasiimti didelių maisto kiekių, o geriau dar kartą įsidėti jeigu maisto pritrūko. Nereikia pasiimti iškart kelių vaisių, o tik tada kai suvalgai. Kiekvienas gali būti super herojus kovoje su maisto švaistymu.
Visuomenės sveikatos specialistė
Vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje
Erika Siminavičienė