Menu Close

𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐨𝐬 𝐣𝐮𝐝𝐮𝐦𝐨 𝐬𝐚𝐯𝐚𝐢𝐭𝐞̇ 𝟐𝟎𝟐3

𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐨𝐬 𝐣𝐮𝐝𝐮𝐦𝐨 𝐬𝐚𝐯𝐚𝐢𝐭𝐞̇ 𝟐𝟎𝟐3. 𝐊𝐚𝐬 𝐭𝐚𝐢❓Tarptautinė iniciatyva, skirta didinti gyventojų sąmoningumą apie darnų judumą mieste.
Akcija „Atvyk į darbovietę ar ugdymo įstaigą be automobilio ir laimėk prizą“
📅𝐊𝐚𝐝𝐚❓Rugsėjo 18-22 dienomis.
👉Kviečiame būti aktyviais, kelti nuotraukas po skelbimu ir dalyvauti akcijoje.
Kiekvienais metais minima Europos judumo savaitė, kurios metu siekiama skatinti visuomenę keliavimą automobiliu iškeisti į tvaresnius keliavimo įpročius bei skatinti alternatyvius keliavimo būdus.
Žmonės raginami išsiversti be automobilio, ieškoti kitokių susisiekimo būdų – eiti pėsčiomis, važiuoti dviračiu. Tai ne tik gerina gyvenimo kokybę miestuose, mažina oro taršą ir triukšmą, bet ir efektyviai prisideda prie eismo saugumo gerinimo, todėl reikėtų stengtis ne tik Tarptautinę dieną be automobilio rusėjo 22 d., bet ir ištisus metus kelionei į darbą, parduotuvę ar į svečius rinktis ne greitą ir patogų savo automobilį, o sveikesnę ir taupesnę transporto rūšį.
🛴🚲🏃‍♂️Šią dieną gyventojams siūlome į darbą ar ugdymo įstaigą eiti pėsčiomis, dviračiu, visuomeniniu transportu ar pasirinkti kitą judėjimo būdą, o jei atstumas įpareigoja vykti automobiliu, tuomet pavėžėti kaimyną arba bent dalį atstumo įveikti pėsčiomis.
Skip to content