Š. m. birželio 14 ir 15 dienomis vyko susitikimas su Sveikatos stiprinimo programos, skirtos širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto profilaktikai dalyviais ir laisvaisiais klausytojais, kurių metu mes aptarėme:
– sveikatai palankaus maisto gaminimo ypatumus;
– maistines savybes tausojančių patiekalų gamybos būdus, bei diskutavome.
Vyko sveikatai palankaus maisto gaminimas, kurio metu buvo į procesą įtraukiami visi dalyviai.
Gaminome 4 skirtingus maisto patiekalus iš sveikatai palankesnių maisto produktų, kuriuos patys gaminome ir ragavome bei dalinomės receptais.
Viso dalyvavo 2 grupės, kuriose buvo viso 22 asmenys.
Žmogaus sveikata yra glaudžiai susijusi su jo mityba. Netinkama mityba gali sukelti ar įtakoti trumpalaikius sutrikimus ar ilgalaikius susirgimus. Svarbu tarp maistinių medžiagų įgyjamų su maistu, kad būtų pusiausvyra, tada ir sveikata bus puiki.